תחליף סוכר

Depositphotos_160465124_S (1)

מאמר זה דן בממתיקים מלאכותיים ובוויכוח על קיומם. זהו נושא שנוי במחלוקת כאשר לשני הצדדים של הטיעון יש נקודות תקפות.  הוויכוח על תחליפי הסוכר קיים כבר עשרות שנים, והטיעונים משני הצדדים משכנעים מאוד. מחקרים הראו שממתיקים מלאכותיים עלולים לגרום לסרטן בחולדות, אך אחרים מראים שהם יכולים לעזור לאנשים לשמור על תזונה בריאה יותר על ידי הפחתת צריכת הקלוריות שלהם.

בסופו של דבר, זה תלוי בכל אדם להחליט אם הוא רוצה לצרוך ממתיקים מלאכותיים או לא.

תחליפי סוכר הם חומרים שבבליעה מספקים מתיקות ללא הקלוריות של סוכר.

המונח "תחליף סוכר" מתייחס לרוב לתוסף מזון המספק פחות קלוריות מסוכר אך בעל טעם דומה ומשפיע על הגוף באופן דומה. כמה תחליפי סוכר מספקים גם תכונות אחרות כמו השחמה ושימור טעם. ישנם סוגים רבים ושונים של תחליפי סוכר הזמינים לשימוש על ידי הצרכנים. סוג אחד כולל ממתיקים מלאכותיים המספקים טעם מתוק ללא תכולה קלורית משמעותית.

אחד הממתיקים המלאכותיים המפורסמים ביותר הוא סכרין. סכרין הוא ממתיק מלאכותי שנמצא בשימוש בארצות הברית מאז 1907 כדי להחליף סוכר. סכרין יכול לשמש במגוון מאכלים ומשקאות, אבל זה לא טעים כמו סוכר, ולכן הוא מעורבב לעתים קרובות עם ממתיקים מלאכותיים או טבעיים אחרים.

הרעיון לסכרין הגיע ממדען בשם אירה רמסן. הוא חקר נגזרות של זפת פחם כשגילה את הכימיקל, שאותו כינה "סכרין".

תחליפי סוכר הם ממתיקים שניתן להשתמש בהם במקום סוכר במזונות שונים. כמה תחליפי סוכר הם טבעיים (למשל, דבש, סטיביה), בעוד שאחרים הם מלאכותיים (למשל, סכרין).

תחליפי סוכר יכולים לספק מתיקות ללא עומס הפחמימות, הקלוריות או העששת הנלווים לצריכת סוכר. הם גם עשויים לתת מראה אטרקטיבי יותר למוצרים עם צורך גדול יותר במתיקות מאשר במרקם (למשל, משקאות קלים). תחליפים לסוכר עשויים להיבחר מסיבות אלה אם הוספת סוכרים כמו סוכרוז וממתיקים תזונתיים אחרים כמו סירופ תירס עתיר פרוקטוז או תרכיזי מיץ פירות אינם רצויים או מותרים.

צרכנים מחפשים חלופות בריאות יותר לצריכת הסוכר היומיומית שלהם. הסיכון הבריאותי של צריכת סוכר רבה מדי ידוע. הוספת ממתיקים מלאכותיים למשקאות ולאוכל היא פתרון אחד, אבל לא כולם מעריכים את הטעם שלהם. תחליפי סוכר מספקים לצרכנים אפשרות נמוכה יותר בקלוריות עבור התשוקה לסוכר שלהם. תחליפי סוכר מופקים בדרך כלל ממקורות טבעיים כמו ירקות ומיצי פירות, או חומרים כימיים בעלי טעם דומה לסוכר. אלכוהולי סוכר, כגון קסיליטול וסורביטול, הם מרכיבים נפוצים במזונות ומשקאות דלי קלוריות מכיוון שהם אינם מכילים כל ערך קלורי.

ממתיקים מלאכותיים הם תחליפים לסוכר ובדרך כלל מכילים פחות קלוריות מסוכר. ממתיקים מלאכותיים הם חומרים המשמשים להחלפת סוכר.

דיברו הרבה על האם ממתיקים מלאכותיים טובים לאנשים או לא, אבל התשובה עדיין לא ידועה. עם זאת, רוב האנשים שמשתמשים בהם יגידו לך שהם מעדיפים אותם על סוכר כי הם מספקים מתיקות ללא הקלוריות.

סוכר ממכר וגורם לאנשים לאכול יותר מדי. ניתן להשתמש בתחליפי סוכר לבישול ואפייה אם רוצים להתרחק מרמת הסוכר הגבוהה.

אחד מתחליפי הסוכר הנפוצים ביותר הוא אריתריטול. זהו ממתיק טבעי שקיים מאז סוף המאה ה-18 ואין לו כל קלוריות או תופעות לוואי גדולות כך שהוא חלופה בטוחה לחולי סוכרת. זה גם מקרר את הפה שלך כשאתה אוכל אותו, מה שחלק מהאנשים מוצאים אותם מרגיע כאשר יש להם כאב גרון. אריתריטול נמצא בטבע בכמויות קטנות, אך מבחינה מסחרית ניתן להכין אותו מתערובת של עמילן תירס, שמרים, מים וחומצת לימון.

סוויטאנגו

סוויטאנגו הוא תחליף סוכר המיוצר עם אריתריטול, חומצת לימון, חומרי טעם וריח טבעיים וסטיביה.

בסוויטנגו אין קלוריות ויש בו מחצית מכמות הפחמימות מהסוכר. ניתן להשתמש בו באפייה או להמתקת משקאות בדיוק כמו סוכר.

סוויטאנגו הוא תחליף סוכר שאין בו קלוריות או פחמימות. טעמו ממש כמו סוכר רגיל וניתן להשתמש בו בקפה, תה, יוגורט, מאפים ומזונות אחרים.

מוצרים דומים ל- Sweetango הם הבאים:

סוכר תאום:

זהו גם תחליף סוכר ללא פחמימות או קלוריות. עם זאת, זה לא טעים כמו Sweetango ויש לו פחות אפשרויות טעם.

סטיביה:

הסטיביה מגיעה מצמח ואינה מיוצרת כימית כמו תחליפי סוכר אחרים. אין בו קלוריות ואינו משנה את טעם האוכל בעוד טעמו מתוק יותר מסוכר רגיל. החיסרון של סטיביה הוא שהיא מגיעה רק באופציית טעם אחת בעוד לסוויטנגו יש הרבה יותר טעמים לבחירה כגון תמצית וניל, סוכר חום

סוויטאנגו הוא תחליף סוכר בעל טעם של סוכר ומעורבב עם מרכיבים טבעיים בלבד. מוצר זה נוצר על ידי קבוצה של חובבי בריאות ותזונאים. למידע נוסף, בקר באתר האינטרנט שלהם בכתובת www.sweetango.com

ההקדמה צריכה לתאר מדוע החברה יצרה את המוצר וכיצד הוא שונה משאר תחליפי הסוכר בשוק.

סוויטאנגו הוא תחליף סוכר ממתיקים מלאכותיים ותחליפי סוכר משמשים להחלפת סוכר כבר שנים רבות. הצורך בחלופה דלת קלוריות לסוכר הורגש כאשר צריכת סוכרים מזוקקים החלה לעלות באוכלוסייה, מה שהוביל לסוכרת והשמנה.

הממתיק המלאכותי הנפוץ ביותר הקיים בשוק הוא אספרטיים.

סוויטאנגו  עשוי מחומרים טבעיים כגון תמצית עלי סטיביה, אריתריטול ומלטודקסטרין. אין בו קלוריות או פחמימות, אך אין לו מתיקות התואמת את זו של סוכר.

לפיכך, יש לשלב אותו עם ממתיק בעל טעם נהדר כמו סוכרלוז, תמצית עלי סטיביה או אבקת פרוקטוז.

סוויטאנגו הוא תחליף סוכר העשוי מתמצית שורש עולש. זה יכול לשמש כתחליף סוכר למטרות תה, קפה ואפייה. Sweetango גם אינו מכיל קלוריות ומכיל כמה ויטמינים ומינרלים.

היום הפך להיות קשה מאוד לקיים אורח חיים בריא, כאשר כל הג'אנק פוד נמכר בכל מקום. Sweetango הוא תחליף סוכר שיכול לעזור לך להישאר במסלול עם המטרות שלך לאכול בריא!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד